سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
درباره وبلاگ

لوگو

آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 136
  • بازدید دیروز: 21
  • کل بازدیدها: 195426
  • بازدید ماهانه: 195426



نابغه کوچولو
صفحه نخست                  ATOM                 عناوین مطالب            نقشه سایت
جمعه 92 شهریور 29 :: 10:56 عصر ::  نویسنده : نابغه

ماساژکودک؛‌راهی برای ابراز محبت

ماساژ کودک یکی از روش های مهم برقراری ارتباط او با دنیای پیرامون است؛ به طوری که این عمل می تواند به معنای واقعی، زبان بدنی او تلقی شود.

به گزارش سرویس بهداشت و سلامت قدس آنلاین، نوزاد که حالا دیگر از گرمای وجود مادر جدا شده و پا به دنیای دیگر گذاشته است، با ماساژ دادن به آرامش خاطر می رسد. همچنین دیگر مزیت آن، دلگرم شدن و تسلی یافتن پدر و مادر است که معمولا سردرگم هستند و به این ترتیب می توانند با نوزاد خود ارتباط برقرار کنند.
همیشه لازم نیست به دنبال واکنش های جدی و پیچیده از طرف کودک باشیم تا متوجه خواسته او شویم بلکه اغلب، گریه ساده کودک می تواند نشانگر نیاز او به نوازش و ماساژ بدنی باشد.
فواید ماساژ
ماساژ باعث تمدد اعصاب می شود، با شل کردن عضلات به کودک احساس آرامش می دهد، جریان خون و لنفاوی را تسهیل می کند، حتی برخی دردها را تسکین داده و عملکرد روده ها را بهبود می بخشد. همچنین این عمل در رشد نوزاد نیز تاثیر گذار است زیرا به بدن او کمک می کند تا راحت تر بتواند از حالت جمع شده دوران جنینی، به حالت نشستن و سپس ایستادن برسد.
اصول مهم
برای ماساژ دادن کودک، زمانی را انتخاب کنید که شما و فرزندتان در وضعیت آرامی باشید، به عنوان مثال پس از حمام می تواند زمان مناسبی برای این کار باشد. سپس با فرزندتان در محیطی کاملا گرم با دمای 26 درجه سانتی گراد قرار گیرید و بهتر است با هم تنها باشید. حالت شما باید راحت و پشتتان کاملا صاف باشد. هنگام ماساژ در حالتی که ایستاده اید، کودک را روی میز تعویض لباس بچه بگذارید، وقتی روی زمین می نشینید کودک را روی حوله و زمانی که روی صندلی می نشینید، او را روی زانوهایتان بگیرید.
در هنگام ماساژ گاه گاه لباس های فرزندتان را در بیاورید اما مراقب باشید که سرما نخورد. اگر احساس می کنید که کودک چندان تمایلی به ماساژ ندارد، به آرامی فقط چند دقیقه یک قسمت از بدنش را ماساژ دهید. به مرور زمان و با گذشت چند روز عادت می کند و از حالت آرامش و راحتی لذت می برد. به تدریج می توانید او را به طور کامل حدود سی دقیقه ماساژ دهید. زمانی که کودک بیمار یا بداخلاق است و یا شما احساس می کنید که وقت و حوصله کافی برای این کار ندارید، ماساژ را به روز بعد موکول کنید.
توصیه های مفید و لازم
ماساژ دادن کودک باید احساس آرامش دوجانبه ای را به همراه داشته باشد. با حالت طبیعی و راحت او را ماساژ دهید و بد نیست که در طی این زمان برای کودکتان آواز بخوانید، با او حرف بزنید و ناز و نوازش کنید. سعی نکنید با حرکات خشک و جدی این کار را انجام دهید و بگذارید واکنش های فرزندتان شما را راهنمایی کند.
- در موقع ماساژ، دستهایتان را به روغن ( به عنوان مثال روغن بادام شیرین) یا محلول های مخصوص نظافت کودکان آغشته کنید.
- با کف دست و سپس با لبه های خارجی انگشتان شست روی شانه ها و پشت کودک، فشار ملایمی وارد کنید.
- حالت بچه را عوض کنید و قفسه سینه و شکم او را ماساژ دهید.
- ابتدا پاها و دست ها را ماساژ دهید و به آرامی بکشید و سپس انگشتان و فاصله میان آنها را مالش دهید.
- برای ماساژ سر و صورت، انگشتان را به آرامی و با حرکات ملایم روی قسمت بالای سر، شقیقه ها، پیشانی، گونه ها، بینی و گردن بکشید.
حدود 9 تا 12 ماهگی، اگر دیدید کودک در موقع ماساژ بی صبری می کند نگران نشوید، زیرا او در این سن علاقه دارد تا حرکت کند و جهان اطراف خود را کشف کند. اما در مواقع خستگی و کشیدگی عضلات نیاز به ماساژ ملایم سر و بدن دارد.

 




موضوع مطلب :